De ceva vreme la macelaria noastra vedeam in vitrina fudulii de porc. De fiecare data cand intram in magazin ma gandeam sa cumpar cateva si de fiecare data aveam retineri.
Pana la urma (la indemnul sotului meu cum ca sunt o minune, ca-s gustoase, etc) mi-am luat inima in dinti si am luat 1 kg (cred).
Le-am fotografiat:Pana la urma (la indemnul sotului meu cum ca sunt o minune, ca-s gustoase, etc) mi-am luat inima in dinti si am luat 1 kg (cred).
apoi le-am fiert in apa multa si usor sarata dupa care le-am portionat:
si le-am prajit. Le-am servit cu garnitura de cartofi prajiti si nu mai tin minte ce salata...
N-au fost rele la gust dar nici prea grozave (asta poate si datorita faptului ca fusesera ale unor poci intens furajati in cine-stie-ce-ferma.
Ce urat arata ...
RăspundețiȘtergereNu as manca ...
Doamne simplul gad ma scarbeste !
RăspundețiȘtergereIarta-ma dar asa e!
Niko,si pe mine ma tot tenta sa cumpar si , in special , fudulii de curcan...se gasesc la greu la Timisoara.Insa nu stiu cum sa le prepar...cred ca prajite n-as vrea sa fac , insa faptul ca le-ai fiert imi pune mintea la imaginat...:)
RăspundețiȘtergereAaa..uite, ca asta n-am mancat niciodata..
RăspundețiȘtergereAm niste prieteni de familie, care au un lant de carmangerii in oras..si imi spuneau ca, cele mai cautate sunt fuduliile, ca ar fi o delicatesa.. dar zicea prietena mea ca e un procedeu special de a le curata...
Ma rog, n-am incercat..dar, vazand la tine, o incercare reala..mai ca m'as incumeta ;)
se fac si la gratar- am vazut, n-am mancat :))
RăspundețiȘtergereHmm, eu sunt fiică de veterinari...nici nu-mi amintesc câte chestii de-astea au ajuns în farfuria mea la fiecare castrare.
RăspundețiȘtergereMirosul și gustul specific sunt date de hormonii porcului, nu știu cât se modifică la gust carnea porcilor hrăniți cu concentrate și alte porcării dar am sesizat un gust imposibil la carnea porcilor din zona Deltei Dunării, care sunt hrăniți cu pește.
Dragelor,
RăspundețiȘtergeremie sotul meu mi-a zis ca seamana cu creierul la gust si consistenta dar n-a fost deloc asa... au semanat mai degraba cu limba de vita la consistenta iar gustul a fost fad.
Nu cred c-o sa mai gatesc vreodata asa ceva.
Va pup,
S-ar putea ca intre timp sa fi aflat si tu ce iti voi spune:
RăspundețiȘtergeredupa spalare trebuiau curatate adica indepartate membranele fuduliilor.
Oricum este prea tarziu. Sa va fie de bine!
se curata de pielite,se taie si se pun la frigider 1 ora intr-un vas cu apa si putin otet,se prajesc in ulei incins.
RăspundețiȘtergereTibi iti multumesc pentru sfat dar dupa cum am mai spus n-o sa mai cumpar niciodata asa ceva.
RăspundețiȘtergereau fost ca limba de vaca pentru ca le-ai fiert
RăspundețiȘtergere@Anonim,
RăspundețiȘtergeream inteles! Promit sa le mai dau o sansa. O sa urmez sfatul lui Tibi si revin cu detalii.
se curata de pielita prin taierea membranei lucioase,se spala bine ,se taie in doua si se pun inru-un vas cu apa si otet la frigider 1 ora dupa care se scurg si se frig pina dispare apa-la sfirsit se adauga usturoi
RăspundețiȘtergereUsturoi? M-ai convins!
Ștergereeu acuma o sa fac la gratar sper sa iasa bune daca nu ies o sa beau de ciuda 5 beri
RăspundețiȘtergereEi,cum e? Ai baut berea de ciuda sau de placere?
RăspundețiȘtergereStimata doamna , Imi pare rau ca trebuie sa va critic dar dumneavoastra ati gresit rau de tot.In primul rand nu ati curatit sau cum spunea stimatul Radu Anton Roman nu le-ati "grijit". Ceea ce ati facut domnia voastra este ca si cand ati dori sa faceti ciorba de pasare si ati pune gaina cu fulgi si mate la fiert in oala si apoi va plangeti ca nu este ciorba buna
RăspundețiȘtergereDa când sugeți pula nu va este scârbă
RăspundețiȘtergerePrăjite încet cu ceapa tocata pana scade apa și rămâne un sos sunt f bune
RăspundețiȘtergere