vineri, ianuarie 01, 2010

Marar la otet

O reteta minunata pentru primavara. Nu mai stiu exact data postarii dar asta e felul in care conservam noi mararul (chiar si acum am in frigider un astfel de borcan) iar din primavara ce urmeaza voi conserva in acelasi fel si usturoiul verde.


O modalitate foarte simpla de a pastra pentru iarna mararul este conservarea lui in otet. Mararul de mai, crud si aromat, e cel mai bun marar pentru iarna.
Se pregateste in felul urmator: mararul se curata de tulpini si se spala in multe ape. Se aseaza apoi indesat in borcane si se toarna peste el otet (fabricat din vin) . Se aseaza formal capacul deasupra borcanului si se lasa asa 2-3 zile.
Intre timp culoarea mararului se schimba si taria otetului dispare. Compozitia arata si miroase diferit. Acum borcanul se poate capaci si transfera in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină