joi, ianuarie 14, 2010

Fudulii de porc la tigaie

De ceva vreme la macelaria noastra vedeam in vitrina fudulii de porc. De fiecare data cand intram in magazin ma gandeam sa cumpar cateva si de fiecare data aveam retineri.
Pana la urma (la indemnul sotului meu cum ca sunt o minune, ca-s gustoase, etc) mi-am luat inima in dinti si am luat 1 kg (cred).
Le-am fotografiat:

apoi le-am fiert in apa multa si usor sarata dupa care le-am portionat:

si le-am prajit. Le-am servit cu garnitura de cartofi prajiti si nu mai tin minte ce salata...

N-au fost rele la gust dar nici prea grozave (asta poate si datorita faptului ca fusesera ale unor poci intens furajati in cine-stie-ce-ferma.

17 comentarii:

  1. Ce urat arata ...
    Nu as manca ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne simplul gad ma scarbeste !
    Iarta-ma dar asa e!

    RăspundețiȘtergere
  3. Niko,si pe mine ma tot tenta sa cumpar si , in special , fudulii de curcan...se gasesc la greu la Timisoara.Insa nu stiu cum sa le prepar...cred ca prajite n-as vrea sa fac , insa faptul ca le-ai fiert imi pune mintea la imaginat...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaa..uite, ca asta n-am mancat niciodata..
    Am niste prieteni de familie, care au un lant de carmangerii in oras..si imi spuneau ca, cele mai cautate sunt fuduliile, ca ar fi o delicatesa.. dar zicea prietena mea ca e un procedeu special de a le curata...
    Ma rog, n-am incercat..dar, vazand la tine, o incercare reala..mai ca m'as incumeta ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. se fac si la gratar- am vazut, n-am mancat :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmm, eu sunt fiică de veterinari...nici nu-mi amintesc câte chestii de-astea au ajuns în farfuria mea la fiecare castrare.
    Mirosul și gustul specific sunt date de hormonii porcului, nu știu cât se modifică la gust carnea porcilor hrăniți cu concentrate și alte porcării dar am sesizat un gust imposibil la carnea porcilor din zona Deltei Dunării, care sunt hrăniți cu pește.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragelor,
    mie sotul meu mi-a zis ca seamana cu creierul la gust si consistenta dar n-a fost deloc asa... au semanat mai degraba cu limba de vita la consistenta iar gustul a fost fad.
    Nu cred c-o sa mai gatesc vreodata asa ceva.
    Va pup,

    RăspundețiȘtergere
  8. S-ar putea ca intre timp sa fi aflat si tu ce iti voi spune:
    dupa spalare trebuiau curatate adica indepartate membranele fuduliilor.
    Oricum este prea tarziu. Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. se curata de pielite,se taie si se pun la frigider 1 ora intr-un vas cu apa si putin otet,se prajesc in ulei incins.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tibi iti multumesc pentru sfat dar dupa cum am mai spus n-o sa mai cumpar niciodata asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  11. au fost ca limba de vaca pentru ca le-ai fiert

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim,
    am inteles! Promit sa le mai dau o sansa. O sa urmez sfatul lui Tibi si revin cu detalii.

    RăspundețiȘtergere
  13. se curata de pielita prin taierea membranei lucioase,se spala bine ,se taie in doua si se pun inru-un vas cu apa si otet la frigider 1 ora dupa care se scurg si se frig pina dispare apa-la sfirsit se adauga usturoi

    RăspundețiȘtergere
  14. eu acuma o sa fac la gratar sper sa iasa bune daca nu ies o sa beau de ciuda 5 beri

    RăspundețiȘtergere
  15. Ei,cum e? Ai baut berea de ciuda sau de placere?

    RăspundețiȘtergere
  16. Stimata doamna , Imi pare rau ca trebuie sa va critic dar dumneavoastra ati gresit rau de tot.In primul rand nu ati curatit sau cum spunea stimatul Radu Anton Roman nu le-ati "grijit". Ceea ce ati facut domnia voastra este ca si cand ati dori sa faceti ciorba de pasare si ati pune gaina cu fulgi si mate la fiert in oala si apoi va plangeti ca nu este ciorba buna

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină