miercuri, ianuarie 13, 2010

Pateuri cu scortisoara - de post



In postul Craciunului m-am tot delectat impreuna cu colega mea de birou (doamna S.) cu aceste minunate pateuri, cumparate ce-i drept de la patiseria din colt si numite comercial "Palmieri". Reteta e una simpla si am intalnit-o si la Lily .
Ingrediente:
  • 1  pachet aluat foietaj
  • scortisoara, miere
Mod de preparare:
Fiecare din cele doua bucati de foietaj se presara bine de tot cu scortisoara:
 se stropesc apoi cu miere:
 se impaturesc spre interior in doua miscari (se injumatatesc marginile, se ung din nou cu miere si apoi se unesc):
 rezulta un rulou care se portioneaza in fasii subtiri care se coc intr-o tava  unsa cu hartie de copt sau nu (dar in cazul asta umplutura de miere va pata tava):
Eu am copt in doar doua ture palmierii pentru ca era tarziu in noapte si dupa cum puteti vedea n-au avut suficient loc de crestere:
 asa ca ... distanta intre pateuri trebuie sa fie foarte mare.
Au fost gustoase, aromate, dulci... vi le recomand.
 

Un comentariu:

  1. Ce bine arata Niko!am sa fac si eu curind asa cum le-ai facut tu,sa vad daca ies la fel de apetisante ca si ale tale!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină