luni, martie 16, 2009

Paine neagra cu seminte

In ultima vreme nu am mai mancat deloc paine alba. Painea neagra e mult mai satioasa si gustoasa. Ieri insa am imbogatit-o cu seminte de in, mac si susan. Am masurat cu canuta de la masina de paine:
  • 6 cani faina alba
  • 2 cani tarate de grau
  • 1/2 cana mac
  • 1/2 cana seminte susan si in
  • sare
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite zahar
  • 4 linguri ulei
  • apa cca 2 cani (pana a rezultat un aluat ferm)
Am pregatit painea in modul clasic, am lasat la dospit la loc cald si al pus aluatul in doua tavi de chec tapetate cu folie de aluminiu. Le-am copt la foc mic. Au rezultat doua paini foarte gustoase.


 
Later edit
Semintele pot fi puse si numai deasupra painilor, cum am procedat eu aici




6 comentarii:

  1. Paine neagra..cu faina alba? Care mai e rostul atunci? Exista in piete si faina neagra (care contine tarate evident).

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai, la pietele din Grecia te referi?

    RăspundețiȘtergere
  3. "In ultima vreme nu am mai mancat deloc paine alba. Painea neagra e mult mai satioasa si gustoasa. Ieri insa am imbogatit-o cu seminte de in, mac si susan" Ai spus asta si pe urma am citit mai jos ingredientele " 6 cani de faina alba" vai de mine! Painea ta se numeste paine alba cu tarate atat! Eu sunt din Romania si sunt plafarele pline de faina neagra pura, faina integrala, faina de secara si de tot ce vrei! Aceea se numeste paine neagra care e facuta din faina neagra nu ce ai facut tu! Dezamagire totala! Nu pot sa i inteleg pe cei care spun ca fac sau mananca paine neagra dar in care pun si faina alba. Aiurea. Schimba denumirea retetei tale in " paine alba cu tarate si seminte" !

    RăspundețiȘtergere
  4. "In ultima vreme nu am mai mancat deloc paine alba. Painea neagra e mult mai satioasa si gustoasa. Ieri insa am imbogatit-o cu seminte de in, mac si susan" Ai spus asta si pe urma am citit mai jos ingredientele " 6 cani de faina alba" vai de mine! Painea ta se numeste paine alba cu tarate atat! Eu sunt din Romania si sunt plafarele pline de faina neagra pura, faina integrala, faina de secara si de tot ce vrei! Aceea se numeste paine neagra care e facuta din faina neagra nu ce ai facut tu! Dezamagire totala! Nu pot sa i inteleg pe cei care spun ca fac sau mananca paine neagra dar in care pun si faina alba. Aiurea. Schimba denumirea retetei tale in " paine alba cu tarate si seminte" !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana draga, e dreptul tau sa fi dezamagita.

    Parerea mea este ca solutia cea mai buna si accesibila ca pret este asta: faina alba+tarate din grau pentru ca faina alba inseamna chiar faina neagra din care s-a extras tarata.

    Daca tu iti permiti sa faci in casa paine cu faina cumparata de la plafar, cinste tie! Esti libera sa procedezi cum crezi de cuviinta.

    Iar faina mea alba din care am tot folosit nu e nicicum o faina trei nule imbogatita cu cine stie ce agenti de crestere, e o faina cumparata de la moara - singurul tip de faina comercializat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim de sugestie Niko.

    Am mai vazut retete in care se pot adauga nuci, soia, seminte de dovleac sau floarea soarelui, stafide, masline, si cine stie le ce se mai gandeste lumea.

    Cred ca o sa incerc diverse ingrediente!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină