luni, martie 16, 2009

Ciorba de praz

Duminica am venit de la tara ca niste olteni adevarati: agitati si incarcati de bagaje din care nu lipsea prazul. M-a apucat rasul cand am realizat asta dar am pregatit o ciorba de praz de-li-cioa-sa:
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 5 fire de praz
  • 100 g orez
  • cateva linguri de ulei
  • leustean
  • sare, condiment
  • zeama de varza
Se caleste zarzavatul dupa ce a fost cutarat si tocat, se stinge cu apa calda, se adauga orezul fiert, se mai completeaza cu apa calda, se aduga prazul taiat in bucati mari si se lasa sa fiarba. Se adauga uleiul, sarea si condimentul, zeama de varza (incalzita) si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se adauga verdeata si se serveste:



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină