luni, martie 16, 2009

Cartofi umpluti cu ciuperci

O reteta minunata pe care am gasit-o aici
 
  • 5-6 cartofi (incercati sa alegeti catrofi de aceeasi marime)
  • 500g ciuperci
  • 2 cepe
  • usturoi (2-3 catei)
  • 3 linguri faina
  • patrunjel
  • o felie de paine
  • piper - macinat
  • sare, tarhon
  • rosii proaspete sau conservate
  • morcov, mazare, oregano, foi de dafin

Mod de preparare:
Intr-o oala mare se aseaza cartofii, la fiert (in coaja). Dupa 25-30 de minute se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se scobesc incet, cu lingurita. In timp ce fierb cartofii se prepara sosul:se toaca marunt o ceapa si se caleste in ulei. Dupa ce s-a rumenit se adauga morcovul, varza de bruxelles si putina apa. Se lasa sa fiarba, pana ce sosul incepe sa scada, se adauga rosiile tocate marunt, oregano, usturoi si se mai lasa putin sa fiarba.
Pentru umplutura :
Puneti in blender ciupercile, bucata de paine (inmuiata), usturoiul, ceapa, patrunjelul verde, faina, piperul, sarea, dupa care le veti amesteca.
Asamblare:
Cartofii se curata de coaja, se taie pe jumatate si se umplu cu aceasta compozitie. Intr-o tava se adauga sosul, cartofii umpluti deasupra, putina apa, ulei si tarhon:
 
Se vor tine la cuptor circa 40-45 de minute, la o temperatura medie.
Mancarea se serveste cu muraturi.
P.S. Cartofii nu au inglobat toata umplutura. Din compozitia ramasa o sa incerc astazi sa fac cateva chiftelute.

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine:) Maine o pregatesc, am o nedumerire, dupa ce calesti ceapa spui ca se adauga morcov si varza ???? Nu cumva mazarea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, multumesc!
    Reteta originala era cu mazare, eu am pus varza de bruxelles :)) tu poti sa pui ce leguma iti pofteste inima.

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină