Pestele se taie in bucati potrivit de mari si se condimenteaza usor cu sare si piper alb:
Se trec apoi bucatile de peste prin gris:
Si se prajesc in ulei de palmier:
Acesta este uleiul de palmier despre care vorbea si Natalia aici:
In ulei de palmier pestele se rumeneste foarte bine. E crocant la suprafata si foarte gustos. In plus acest ulei "minune"nu are colesterol.
Pestele se serveste cu multa lamaie, patrunjel proaspat si paine prajita:
Painea se taie felii, se prajeste si se freaca o parte a fiecarei felii cu cate un catel de usturoi:
Pofta buna!
Pestele se serveste cu multa lamaie, patrunjel proaspat si paine prajita:
Painea se taie felii, se prajeste si se freaca o parte a fiecarei felii cu cate un catel de usturoi:
ma lesina pofta, mai bine asteptai pana vineri sa pui reteta :)). Eu folosesc malai in oc de gris, pentru crusta.
RăspundețiȘtergereVai Irina, imi pare rau.... Am postat retetele pe baza de peste tocmai pentru zilele cu deslegare.
RăspundețiȘtergerePromit sa ma revansez maine cu o "Salata de cruditati-desert"
Niko, mi s-a facut o gaura in stomac! :) si pana vineri mai eee!
RăspundețiȘtergereUnde ai gasit uleiul de palmier? Eu azi am fost la naturisti si nu aveau (momentan). :(
Scuze : dezlegare
RăspundețiȘtergereNatalia,eu am luat uleiul din Selgros dar il gasesti in orice hipermarket. La magazinele naturiste n-am gasit nici eu.
RăspundețiȘtergereof, pana ajung eu la hipermarket mai e! (unul din putinele dezavantaje ale vietii la tara :) ) Cel mai apropiat oras este Fagarasul, dar aici nu exista decat un Plus...
RăspundețiȘtergereminunate retetele cu peste,noi incercam sa mancam cat mai des.
RăspundețiȘtergerenu am incercat sa-l fac prin gris dar e o idee buna!
nu prea cred ca este la plus, eu am vazut in selgros si in carrefour. La naturisti nu aduce, ca e ulei alimentar.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Irina, o sa incerc la Carrefour atunci, imi este mai la indemana cand merg in Brasov.
RăspundețiȘtergerePuteti sa imi spuneti si cam cat costa, in caz ca nu ajung eu si rog pe cineva?
Natalia,
RăspundețiȘtergeredepinde de gramaj (are 2.7 kg sau 4.5 kg) dar din cate imi aduc eu aminte pretul e identic cu cel al uleiul de floareasoarelui: 7-8 lei/kg.
Mirela,
RăspundețiȘtergerecred si eu ca mancati des peste doar aveti un pescar profesionist in familie !
Arata foarte bine si cred ca si gustul e pe masura.
RăspundețiȘtergere