luni, noiembrie 17, 2008

Marinata de peste cu otet

Eu am folosit SPROT dar puteti folosi orice alt tip de peste (de preferat fara prea multe oase).
Ingrediente:
  • 1 kg sprot
  • 250 ml apa
  • 100ml otet (sau zeama de la 3-4 lamai)
  • 50 ml ulei de masline
  • putina sare
  • 2-3 foi de dafin
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • cateva boabe de piper negru
Mod de preparare:
Pestele se curata de intestine. Apa impreuna cu ceapa, morcovul, piperul, sarea si foaia de dafin se fierb catea minute (cca 5 min). Se adauga apoi otetul sau zeama de lamaie. Rece se toarna peste pestele spalat si asezat in borcane. Se adauga ulei de masline si se inchid borcanele ermetic. Se lasa sa se marineze 1-2 zile. Se pastreaza la rece in frigider.
DSCF0068 copy

Este delicioasa!

2 comentarii:

  1. Ce bine ca ai dat retea asta! Vorbeam de ea zilele trecute, cand am gasit in piata sardine, si ma gandeam ca ar fi bune conservate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Didona, salata e grozava! E deosebit de aromata si mult mai sanatoasa si gustoasa decat salata din comert. Poti sa o prepari cu incredere, pana vineri e gata.

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină