duminică, august 24, 2008

Supa de gaina

Stiu ca reteta este foarte cunoscuta de toata lumea dar ca orice reteta are cateva reguli de baza :
gaina trebuie sa fie "de curte" si trebuie fiarta timp indelungat la foc mic, mic.
Ingrediente :
    • 1 gaina
    • 2-3 morcovi
    • 2-3 cepe
    • 2-3 cartofi
    • taitei de casa (preparati din 2 oua, o lingura ulei de masline, un praf sare si faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare)
    • verdeata
      Mod de preparare :
      Gaina se portioneaza. Bucatile de carne se pun la fiert in apa rece. Focul se lasa mic iar oala nu se acopera. Se spumuieste carnea iar apoi oala se poate acoperi cu un capac. Dupa ce carnea a fiert se scoate din supa si se pune in locul ei zarzavatul care a fost spalat, curatat si taiat bucati mari.
      Taieteii se fierb separat in apa cu sare si se adauga in supa la sfarsit sau in momentul servirii. Si verdeata se poate adauga doar in momentul servirii.


      Sau... se pregatesc galuste aurii din gris:


      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu


      Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
      Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
      cere toata atentia.

      ✍ Niko

      Totalul afișărilor de pagină