vineri, august 29, 2008

Placinta cu ton

Ingrediente pentru aluat:
    1. 1 pahar lapte acru sau iaurt
    2. 1/2 kg faina
    3. 1 lingurita zahar
    4. 1 lingurita sare
    5. 1/2 pahar ulei
    6. 1 lingurita bicarbonat de sodiu
      Ingrediente pentru umplutura:
        1. 1 conserva mare de ton maruntit (in ulei)
        2. 1-2 ardei rosu (eu am pus ardei capia copt)
        3. 1 morcov mare
        4. 2 cepe
        5. sare, piper,
          Mod de preparare aluat :
          Intr-un vas mare se cerne faina impreuna cu sarea si bicarbonatul. Se adauga zaharul, laptele acru si se framanta aluatul pina cind nu se mai lipeste de mana. La framantat se adauga o parte din ulei. Se lasa aluatul sa se odihneasca.
          Mod de preparare legume :
          Ceapa se toaca marunt, ardeiul si morcovul se taie fasii. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se aduga conserva de peste si legumele. Se amesteca pe foc pina ce legumele se inmoaie putin, apoi se opreste focul si se condimenteaza amestecul.
          Din aluat se fac 3 bucati care se intind in forma de dreptunghi (pentru operatia asta se foloseste restul de ulei), se ung cu umplutura, se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
          Se coc la foc mediu cam 30-35 minute. Dupa ce se scoate tava din cuptor se ung rulourile cu ou batut cu ulei si se presare cu boia de ardei :

          Noi n-am rezistat prea mult timp si am taiat-o bucati cit inca era calda........

          Niciun comentariu:

          Trimiteți un comentariu


          Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
          Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
          cere toata atentia.

          ✍ Niko

          Totalul afișărilor de pagină