vineri, august 29, 2008

Prajitura cu fructe si bezea





Ingrediente :
 Pentru blat sint necesare 4 galbenusuri, 4 linguri cu varf de zahar tos, 1/2 pahar ulei, 1 pahar mic de iaurt sau lapte batut, sare, un praf bicarbonat si faina cat sa iasa un aluat de consistenta smantanii.
Pentru umplutura de fructe : 8 mere mijlocii, 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingurit scortisoara macinata, 1 lingurita zahar brun
Pentru bezea : 4 albusuri, 6 linguri de zahar, coaja si zeama de la o lamaie, putin rom sau coniac
Mod de preparare : Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar pina devin o spuma. Se aduga uleiul, iaurtul si 3 linguri apa si se continua amestecarea. La final se aduga faina si bicarbonatul. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu merele care au fost in prealabil calite cu ulei, zahar brun (sau miere) si scortisoara. Se introduce tava la cuptor si se prepara bezeaua. Albusurile se bat foarte, foarte bine cu putin coniac, zahar, coaja si zeama de lamaie deasupra unui vas cu apa calda. Cind prajitura este coapta se aseaza peste ea bezeaua si se mai introduce putin la cuptor.
Si detaliu :


Este foarte buna si cred ca este si mai buna cu caise sau prune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină