duminică, august 24, 2008

Sirop de porumbe

In toamna am cumparat de la piata 2 kg de porumbe. Nu eram sigura cum le voi prepara dar am gasit pe forumul de la culinar reteta de sirop. Se pregateste foarte usor si .... e o minune
Fructele ( 2 kg) se spala bine si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pentru aproximatin 30 minute, adica pina le crapa coaja. Se lasa apoi peste noapte in apa in care au fiert sa se inmoaie. Ale mele au stat la rece 24 ore . Se paseaza apoi fructele si se trec printr-o sita impreuna cu sucul format prin fierbere si macerare si se amesteca cu 2 kg zahar. La inceput acest suc este tulbure dar dupa ce fierbe aproximativ 15 minute devine limpede si rubiniu la culoare.
Se pastreaza in sticle vreme indelungata si se poate servi in combinatie cu apa minerala , lapte sau ca topping peste inghetata de vanilie.
Este delicios si servit peste papanasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină