E deosebit de gustoasa mancarea din varza murata dar varza dulce are si ea farmecul ei, mai ales acum toamna si mai ales daca e gatita cu carne de oaie sau capra. Noi am gatit varza cu pastrama de capra (o combinatie grozava).
Ingrediente :- 2-3 verze
- sare
- ceva grasime(noi am folosit ulei de palmier)
- 1 kg ceapa
- 1 cana rosii in bulion
- 3 ardei capia (sau gogosari)
- 1 lingura seminte de marar
- 1/2 kg morcov
- 1/2 kg pastrama de capra
Mod de preparare:
Pastrama se taie bucati mici si se caleste usor impreuna cu zarzavatul (morcovul, ceapa si ardeiul). Varza se taie fideluta, se freaca cu sarea pana se inmoaie si apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce a fiert se adauga carnea si zarzavatul, se mai lasa sa fiarba si se adauga rosiile in bulion si semintele de marar. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote.
Se serveste cu mamaliguta (pregatita din malai taranesc) si ardei iute.
Se serveste cu mamaliguta (pregatita din malai taranesc) si ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.
✍ Niko