miercuri, ianuarie 15, 2014

Falafel


Chiftelutele din naut sunt foarte cunoscute si apreciate de toate lumea, exista multe variante  de pregatire a lor dar dintre toate cele pe care le-am incercat eu cea de fata mi se pare cea mai buna.
 
Ingrediente necesare:
- 500 grame boabe de naut care se pun la inmuiat peste noapte in apa cu 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat
- 4 catei de usturoi
 - 1 ceapa
- 3 linguri de faina
- 2 linguriţe chimion macinat 
- 2 lingurite coriandru macinat
- 1 lingurita cardamom
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper

Mod de preparare:
Nautul scurs de apa in care a stat la inmuiat se macina in robot. Se adauga peste el verdeata si usturoiul, ceapa, se continua mixarea  apoi se adauga faina si condimentele. Condimentele pot fi alese in functie  de gustul fiecaruia, mie de exemplu coriandrul mi se pare prea parfumat si deseori renunt la el.
Din compozitia astfel rezultata se formeaza chiftelutele cu ajutorul a doua linguri. Se prajesc in baie de ulei si se servesc cu lipie si salata de cruditati.


2 comentarii:


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină