joi, ianuarie 02, 2014

Tort cu crema de zahar ars

Un desert usor de facut si tare placut la gust.
Pentru crema de zahar ars puteti alege varianta cu portocale sau clasica varianta cu vanilie ori puteti sa va lasati imaginatia sa zboare si sa creati o varianta cu lamaie, nuci, fistic, cacao sau mai stiu eu ce... 
Dupa ce s-a copt crema de zahar ars se pregateste un blat clasic din:
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf sare si un strop zeama de lamaie
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zeama de lamaie. Dupa ce s-au transformat in spuma se continua baterea pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile, uleiul si faina.
Compozitia rezultata se pune peste crema de zahar ars si se lasa in cuptor pana trece testul scobitorii. Dupa coacere blatul se desprinde singur de pe peretii vasului. Se lasa apoi la racit. Cand ajunge la temperatura camerei se rastoarna vasul cu o miscare ferma. In felul acesta crema o sa vina deasupra blatului iar siropul ei o sa-l insiropeze.

 
Tortul se poate orna cu frisca:

 
Niko

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină