duminică, august 15, 2010

Sos grecesc cu iaurt



Minunatul sos grecesc din iaurt si castravete se prepara extrem de simplu. Am gasit pe you tube un filmulet care surprinde pasii cei mai importanti:

Eu am folosit acest iaurt pe care n-a fost nevoie sa il las la scurs (nu va uitati la data expirarii, era in termen cand am preparat minunea dar n-am apucat sa o postez)

  •  usturoi 
  •  marar proaspat
  • castraveti tineri pe care doar i-am maruntit si i-am lasat presarati cu sare sa se odihneasca, apoi i-am strecurat de zeama (asta e cel mai important pas pentru a obtine un sos cremos!!!)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
 Am mai folosit un vas obisnuit si mixerul "bat": 





Foarte important:
Sosul trebuie sa stea la rece cateva ore si abia apoi se serveste.

4 comentarii:

  1. Fain, dar parcă mai bun este și cu usturoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Babuta / adica eu./ are nevoie de ochelari. Acuma am vazut ca ai pus si usturoiul. Ei , se mai intampla, mai ales ca trecut de orele 23.

    RăspundețiȘtergere
  3. Babuta e o dulce si nu m-as putea supara pe ea...
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină