Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 250 g carnati afumati
- 250 g ficat de porc
- 1-2 rinichi
- 300 g telemea de oi
- 5 oua
- 3-4 linguri untura
- sare, piper
- 10 catei de usturoi
MDP:
Se grijesc rinichii
Se taie toata carnea imbucaturi
Se incinge untura, se pune carnea la rumenit
Se fierb cele 5 ochiuri romanesti
Se rade branza
Cand s-a rumenit carnea se adauga usturoiul sa mai sfaraie
Se sareaza, pipareaza, se pune in 5 farfurii
Se aseaza cate un ou pe fiecare farfurie, peste carne si se imbraca in branza rasa
Aceasta este reteta Maestrului Radu Anton Roman, asa cum apare in cartea sa "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti"
Eu am adaugat peste carne ceva bulion pregatit cu rosii din gradina si o canuta de vin.
apoi n-am adaugat branza de oi ci doar ceva iaurt de casa si mamaliguta.
Vinul a fost un cabernet oltenesc:
N-am mai mancat de mult!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!
Seara placuta!
Multumesc Melly, te mai astept.
ȘtergereUau ce bine arata mamaliguta cu smantanica...
RăspundețiȘtergereAstazi pregatesc o mamaliguta cu piure de urzici...
Ștergerece grozaaaaaaaav esti graviduta!!!!!!!! Sa vina usor te pup!!!
RăspundețiȘtergereSi euuu!!!!!!!
ȘtergereWaw cat de bine poate sa arateeeeeeee.....
RăspundețiȘtergereE grozava tochitura asta.
Te tzuc Niko !!!
Si eu Sidy!
ȘtergereSarcină uşoară şi multă sănătate!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adelina, multa sanatate si tie!
Ștergere