marți, martie 26, 2013

Strudel cu mere si sos de cocos

Astazi va ademenesc cu un desert de post plin de vitamine si savoare :))


Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- 1 kg mere rosii
- un pumn stafide
- coaja si zeama de la o portocala/lamaie
- zahar, pesmet. putina grasime pentru uns foile

MDP:
Merele se taie cubulete, se amesteca cu stafidele si se stropesc (pentru a nu oxida) cu zeama de citrice.  Se primenesc foile in sensul ca se desprind, se ung cu ulei si se suprapun cate trei foi pentru fiecare rulou. In pachet sunt in jur de 12 foi. Se presara cu pesmet si zahar compozitia de mere si se aseaza pe o latura a foilor. Se ruleaza. Rulourile astfel formate se aseaza intr-o tava pentru cuptor si se ung si deasupra cu grasime. Se coc la foc potrivit.
Aceste strudele merg de minune cu sos de vanilie dar pentru ca era zi de post eu am pregatit un sos de cocos dintr-o cutie cu lapte de cocos pe care l-am indulcit usor.




4 comentarii:

  1. arata imbietor! felicitari pentru fotografiile de prezentarea strudelului!
    o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca ma ademenesti cu o asemenea bunaciune, cum sa nu vin ?
    Doaua portii, te rog ! Se poate ?
    Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină