duminică, februarie 17, 2013

Tochitura moldoveneasca

Ingrediente: - 500 g carne de porc - 250 g carnati afumati - 250 g ficat de porc - 1-2 rinichi - 300 g telemea de oi - 5 oua - 3-4 linguri untura - sare, piper - 10 catei de usturoi 
MDP: 
Se grijesc rinichii 
Se taie toata carnea imbucaturi 
Se incinge untura, se pune carnea la rumenit 
Se fierb cele 5 ochiuri romanesti 
Se rade branza 
Cand s-a rumenit carnea se adauga usturoiul sa mai sfaraie 
Se sareaza, pipareaza, se pune in 5 farfurii 
Se aseaza cate un ou pe fiecare farfurie, peste carne si se imbraca in branza rasa 
Aceasta este reteta Maestrului Radu Anton Roman, asa cum apare in cartea sa "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" 
 Eu am adaugat peste carne ceva bulion pregatit cu rosii din gradina si o canuta de vin.

apoi n-am adaugat branza de oi ci doar ceva iaurt de casa si mamaliguta.

Vinul a fost un cabernet oltenesc:


10 comentarii:


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină