duminică, august 21, 2011

Pranz taranesc II

? V-am facut pofta cu gogosile? Ele au reprezentat doar o mica gustare (ori un brunch, maybe) iar acum urmeaza pranzul. Unul oltenesc! Etapele premergatoare nu le mai reiau, vi le-am expus 


Am amestecat legumele coapte (rosii, ardei iute si gras, ceapa) cu mujdei de usturoi, ulei si sare:

Maica-mea a pregatit o mamaliguta:
Si iata:



Niko

7 comentarii:

  1. Daca pranzu-i taranesc .. sunt cel mai mare taran ever';) Vreau si eu.. macar o pulpa din puiul ala!! moamma cat de bine arata totul !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Voi cum ii spuneti la "salsa" :)) aia de rosii? am auzit ca are mai multe denumiri (si eu credeam ca e o chestie pur olteneasca) dar eu vreau sa stiu cum ii spuneti voi acasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdana, daca te referi la sosul cu legume coapte si mujdei, ca cel pregatit de Nico, ei bine, aici in Oltenia aia-i saramura! De regula se adauga peste puiul fript dar merge si alaturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragelor, saramura se face cu mai multa apa fiarta in care se adauga legumele coapte si maruntite cam asa:
    http://www.cevabun.ro/saramura-de-pui/
    Sosul nostru e reteta de familie (adica pregatit dupa gustul nostru) o combinatie intre saramura si lutica.

    Antonia, ai busuioc in par? Da'ie?
    Te-as invita la masa dar tinuta e obligatorie :))

    RăspundețiȘtergere
  6. O fi el taranesc dar e cel mai delicios ce sa mai!!!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină