duminică, august 21, 2011

Gogosi cu branza sarata...

...cum ne facea noua mamaia noastra, cand mai era inca "in putere". Dupa ce framanta aluatul de paine il lasa la dospit la loc cald. Inainte de a plamadi painea si a arde testul cu mana uda rupea bucati de aluat

pe care le  modela in palme si le umplea cu branza telemea zdrobita cu furculita si amestcata cu ou:

Gogosile le prajea in tuci (in multa grasime, de regula ulei amestecat cu untura de porc):
Sau intindea aluatul cu sucitorul si taia forme cu gura paharului trecut prin faina...



Ni le servea fierbinti, simple sau langa o cana de lapte batut in putinei:


Niko

Un comentariu:

  1. trimite-mi si mie una, plizzzzzz
    Mai Niko draga, vreau sa vb cu tine neaparat pe mess, mai pe seara,daca se poate, da mi un buzz cand esti disponibila,ca de cand vreau sa te prind pe mess ....... pupici

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină