miercuri, iunie 29, 2011

Dulceata de visine (la tuci)

Cartea mea de bucate zice asa: pentru 4 pahare de visine fara samburi se adauga 1 kg de zahar. Mai sigur insa pregatiti pentru fiecare kg de fructe cate 1 kg zahar. Intr-un vas incapator se aseaza in straturi alternative zaharul si fructele. Tot cartea mea de bucate zicea ca vasul astfel pregatit se pune pe marginea masinii de gatit pana se topeste zaharul. Noi am lasat vasul acoperit la loc racoros peste noapte. In dimineata urmatoare arata asa:
Inainte de a pune fructele sa fiarba puteti adauga arome (rum, cognac, vanilie pastai, zeama de lamaie, etc)

Focul obligatoriu e iute:

Dupa ce dulceata e legata (o obervati usor pentru ca dispare spuma, i se schimba culoarea  si miroase  cu adevarat a dulceta) se pune fierbinte in bocane spalate si uscate. Borcanele se aseaza intr-un vas cu gura in jos si se acopera cu o patura groasa. Dupa cateva zile se pot transfera in camara/pivnita.



Din 5 kg de visine si 5 de zahar au iesit cam 6 kg de dulceata.

Niko

   

2 comentarii:


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină