luni, octombrie 04, 2010

Sushi -homemade

Ingrediente:
  • foi de nori
  • orez pentru pilaf
  • peste crud (sau din conserva)
  • ardei copt (sau crud), castravete, morcov, etc
  • zeama de lamaie
  • sare, piper, sos de soia


Modul de preparare a rulourilor precum si mai multe varietati de sushi gasiti aici

Orezul l-am fiert in apa sarata. Sunt si retete care indica fierberea orezului si amestecarea lui cu un sos din otet, apa, sare si zahar. Mie personal, aceasta varianta nu mi-a placut.
Deci: pe foile de nori se aseaza orez fiert iar la mijloc se adauga umplutura formata din peste si legume divers colorate. Se ruleaza pe foaie de tatami (ori cum se numesc servetele din paie de orez) sau cu ajutorul unui servet mai gros (asa, ca la blatul de rulada) si se taie rondele care se servesc cu zeama de lamaie si sos de soia.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. foarte frumos :) de unde iei foile de paie de orez?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mononoke, te pup!


    Lacrima, multumesc! Foile le-am gasit la Selgros.

    RăspundețiȘtergere
  3. chiastia asta cu shushi ma depaseste...toata lumea stie sa faca numai la mine nu iese :((

    RăspundețiȘtergere
  4. LadyMoon, bine ai venit!
    Sa stii ca nu e mare greutate, orezul trebuie sa fie cel cu bob rotund (pentru pilaf). In rest e o nimica toata :))

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină