marți, octombrie 12, 2010

Vafe(waffeln, waffel, gaufre, etc) cu cacao

Cand am pregatit delicioasa negresa cu mure am fiert si pentru zilele de iarna un sirop grosut de mure, sirop la care am dat atacul desi suntem abia la jumatatea toamnei...
Aici de exemplu l-am folosit pe post de topping pentru vafele cu cacao.
Vafe ale caror reteta am gasit-o aici

Ingrediente:
  • - 300 g faina
  • - 1 / 2 litru de lapte 
  • - 100 g zahar
  • - 2 oua 
  • - 100 g unt 
  • - 1 lingurita praf de copt 
  • - 4 linguri cacao 
  • - 1 varf de cutit de sare 
  • - ulei pentru gatit se foloseste pentru uns presa)
MDP:
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate (faina, cacaoa, praful de copt si sarea). Ouale se bat cu zaharul, li se adauga untul topit si alternativ ingredientele uscate/laptele. Se lasa aluatul sa se odihneasca (eu am sarit peste aceasta etapa).

Si am copt vafele fara sa mai ung presa (asa cum indica reteta).
 Delicioase langa un pahar cu lapte dulce.




Murele se pot amesteca de asemenea cu smantana usor indulcita:


2 comentarii:

  1. Iulia, chiar ieri am facut o portie. Doar ca eu mamamc precum furnica (sunt la dieta)

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină