luni, octombrie 04, 2010

Castraveti la sare

Castravetii in saramura au o alta aroma decat cei conservati in otet. Cu acestia se poate face iarna o mancare grozava iar saramura cu gust de castraveti se poate folosi pentru a acri ciorbele.

Se aleg castraveti cu coaja tare, se spala:

Li se taie capetele si se pun in borcane cu multe ramurele de marar, cimbru si solutie de sare (la un litru apa se pun 1 si jumatate linguri sare grunjoasa):

Se capacesc borcanele si se transfera in pivnita/camara.

7 comentarii:

  1. Nu te supara, te rog mult de tot sa ma stergi din lista ta de bloguri.Ma poti urmari, dar nu doresc sa fiu in lista Mersi mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru retete, Nico! Castravetii i-am bagat deja in camara, urmeaza muraturile...si cred ca pentru acestea voi trage cu ochii la muraturile tale taranesti :)
    Foarte bine arata totul :)
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cami, in regula. Imi cer scuze daca ti-am gresit cu ceva.

    Ana, iti multumesc pentru vizite si cuvintele scrise. Esti o draguta!

    Liliana, si eu ii multumesc mamei pentru grija si ajutor. La muraturi ea a fost vioara intai anul asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema e ca in wordpress apare in menu mereu fiecare comentariu , postare de la tine si am mereu full, nu numai de la tine. Multumesc pt intelegere.PS am sa sterg si aceste 2 comentarii de la mine

    RăspundețiȘtergere
  5. Am urmat reteta ta, au iesit o minunatie de castraveti, abia ce am inceput borcanul.Multumim pentru reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur!!!! Stii? De fapt e reteta mamei si a bunicii si probabil si a strabunicii... :))

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină