sâmbătă, februarie 13, 2010

Clatite cu sirop de fructe

(tot din ciclul postari pierdute si regasite pe wordpress)

In ultima vreme am folosit la gatit ulei de palmier. Acum se gaseste in orice supermarket si costa aproximatin 18 lei bidonul de 3 litri. La prajit acest ulei se comporta foarte bine. Am si uitat cum e sa fie fum in bucatarie.

Pentru clatite se amesteca foarte bine 2 linguri ulei de palmier cu un praf sare, un pahar apa minerala (sau obisnuita) si faina cat sa fie o compozitie de consistenta unei smantani. Se lasa sa se odihneasca aluatul si apoi se coc din el intr-o tigaie de teflon clatite. Cind nu e post se mai adauga in compozitie 2 oua (galbenusurile la inceput si albusurile batute spuma la final).

Se ung clatitele cu sirop gros de fructe (in cazul nostru sirop de capsune facut in casa).

Se impaturesc si se servesc aburinde :


Obligatoriu se ling si degetelele .....

Un comentariu:

  1. Nu stiam ca uleiul de palmier nu face fum. De acum clatitele mele favorite vor arata mai bine ca inainte. Pescar Hoinar

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină