luni, aprilie 30, 2012

Sfanta Mucenita Arghira

Astazi, 30 aprilie, pomenim pe Sfanta Arghira: protectoarea croitoreselor si a femeilor nedreptatite. 

Tanara Arghira a primit pe nedrept pedeapsa cu inchisoarea pe viata, pedeapsa de care ar fi putut scapa in orice clipa daca s-ar fi lepadat de credinta crestina si ar fi trecut la Islam. Arhghira insa a cerut doar un ac si ata iar in schimbul libertatii a ales temnita grea si umilitoare, neputand renunta la dragostea pentru Hristos. Timp de 15 ani a trait in inchisoare, lucrand haine pentru camaradele ei si rugandu-se neincetat. Se spune ca rugaciunea ei asidua a facut ca ata pe care a primit-o sa nu se termine niciodata. 
A fost umilita si batjocorita, biciuita, plimbata prin divese tribunale si inchisori dar credinta ei in Dumnezeu a sporit. A fost astfel sprijin pentru camaradele crestine din inchisoare, imbracandu-le in hainele cusute de ea si oblojindu-le ranile sufletesti. S-a stins din viata si trupul i-a fost inmormantat. Dupa o vreme insa la mormantul ei au inceput sa se petreaca minuni: o lumina sfanta cobora din cer, florile aduse la mormant prindeau radacini... astfel ca trupul i-a fost gasit neputrezit si placut mirositor.
Moastele Sfintei Mucenite Arghira sunt depuse la Biserica Sfanta Paraschevi din Istanbul (fostul Constantinopol) si continua sa faca minuni si astazi.

Despre Sfinta Mucenita Arghira puteti citi si aici:


Niko

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină