sâmbătă, aprilie 09, 2011

Salata orientala de post

Ingredientele sunt dupa cum le-am gasit prin casa: cartofi, morcovi, 2 cepe, un ardei gras, cca 200 g masline, ulei, zeama de lamaie, sare si piper proaspat macinat.
Cartofii si morcovii se fierb in coaja. Ceapa se taie julien si se freaca cu sare. Maslinele se fierb pentru cateva minute pentru a se hidrata si a elimina excesul de sare. Ardeiul gras se feliaza, la fel si cartofii si morcovii. Intr-un bol incapator se amesteca legumele cu maslinele.

Separat se pregateste cu ajutorul telului un sos din ulei, zeama de lamaie (sau otet), sare si piper.
Se amesteca sosul cu legumele
Si se lasa vasul la rece cateva ore. Se serveste cu pofta :)



Sfat: cartofii decojiti si conopida se albesc daca se pun in apa in care fierb cateva picaturi zeama de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină