sâmbătă, aprilie 09, 2011

Crema de zahar ars cu portocale

Daca la o clasica crema de zahar ars inlocuiti vanilia cu zeama si coaja de la o portocala veti obtine un desert incredibil de savuros.
So:
  • 1 litru lapte dulce
  • 1 praf sare
  • 8 oua
  • coaja si zeama de la o portocala bine coapta
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingura rom sau coniac
  • in plus 200 g zahar tos pentru caramel
Modul de preparare este cel cunoscut: zaharul se caramelizeaza in vasul in care se va coace crema. Cand caramelul s-a format se tapeteaza cu el fundul si peretii vasului prin miscarea circulara a acestuia. Se lasa la racit. Intre timp se pregateste crema. Laptele se fierbe, ouale se bat bine impreuna cu sarea si zaharul, se adauga aromele si  laptele caldut. Crema calda se rastoarna in cratita tapetata cu caramel. Cratita se aseaza apoi intr-o tava cu apa fiarta si se pune (cu tot cu tava bine'nteles) in cuptorul incins in prealabil.



Rece se rastoarna pe un platou printr-o miscare ferma.
Crema de zahar ars se poate face si cu lamaie, cacao, cafea, ness, etc...  E delicioasa oricum.


Niko

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină