duminică, decembrie 30, 2012

Budinca de cartofi cu branza si varza

O gustare de primavara cu varza si cartofi noi :

Ingrediente :
  • 1 kg cartofi
  • 500 g branza (de oaie)
  • 1 varza potrivita

  • 2 cepe rosii
  • 4 oua
  • condimente (seminte de marar, boia dulce, coriandru sau tarhon)
Mod de preparare :
Se fierb cartofii in coaja iar apoi se curata si se taie felii :
branza se tine putin in apa rece (daca e prea sarata) si se taie si ea felii groase:
Varza se toaca, se condimenteaza, se amesteca cu ceapa taiata solzisori si cu 2 oua :
in doua forme de cozonac se aseaza folie de aluminiu, se unge cu putin ulei sau unt si se aseaza legumele in straturi alternative :

se bat si celelalte doua oua cu furculita, se toarna peste legumele din tava; se mai presara si putina boia dulce :
se lasa in cuptor pana ce cartofii se rumenesc putin.

O cina foarte gustoasa si in acelasi timp saraca in grasimi
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină