sâmbătă, septembrie 03, 2011

Poale-n brau

Reteta Maestrului Radu Anton Roman:
Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 50 g zahar
  • 15 g drojdie
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt (50 g pentru uns tava)
  • sare (dupa gust)
Ingrediente umplutura:
  • 500 g branza de burduf 
  • 2 oua
MDP:
Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta, dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar. Se lasa sa creasca cca o jumatate de ora. Se separa galbenusurile. Peste restul fainii se toarna drojdia, laptele caldut, galbenusurile, sarea si zaharul; Se framanta constiincios un sfert de ora, se adauga untul topit cate putin, se lasa sa creasca acoperit 1-2 ore.
Pentru umplutura se freaca branza cu ouale (eu am pus si zahar in umplutura). Dupa ce a crescut aluatul, se face sul si se taie in bucati cam cat un mar mic. Se unge un platou cu unt. Se intinde fiecare bucata de aluat pe platou - cam de juma' de degetel grosime - si se umple cu cate o lingura de branza.
Se ridica poalele aluatului peste branza si se lipesc, se lasa aluatul sa mai dospeasca o jumatate de ora. Se unge o tava cu unt (eu am folosit hartie de copt), se ung cu albus (eu am uns cu ou intreg)

se dau la foc potrivit o jumatate de ora:
Sotul meu a spus ca sunt cele mai bune poale-n brau pe care le-a mancat.

Niko

3 comentarii:

  1. Vaaai! Ce rumene si frumoase sunt!!!
    Mi-e tare pofta de o placinta calda!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine au iesit!! si n-am mai mancat de anu trecut, cand le-a mesterit soacra-mea.. tare bune mai sunt! O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc fetelor. Nici voi nu aveti somn?

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină