luni, ianuarie 03, 2011

Idei creative II

sau ce vraji a mai facut nevasta mea :))

Candela:

Se ia un pahar obisnuit, se sterge cu alcool (sanitar) si cu ajutorul unei pensule si a unui aracet care devine transparent cand se usuca (Bic folosesc eu) se lipesc mici bucatele din hartie (puteti folosi hartie creponata, igienica, de orez, servetele, ziare, reviste, depinde de imaginatia fiecaruia). Dupa ce se usuca lipiciul se aplica straturi succesive de lac incolor (la intervala de cca 12 ore, adica inainte de aplicarea unui strat de lac obiectul trebuie sa fie perfect uscat si neted, ceea ce inseamna ca dupa uscarea fiecarui strat de lac obiectul se smirgheluieste). V-am zapacit? Succesiunea operatiilor este asta: se aplica lacul, se lasa la uscat, se smirgheluieste, se aplica din nou lac si tot asa pana rezulta un obiect fin si lucios, straturile de hartie sunt ascunse bine in masa de lac iar obiectul arata ca si cum ar fi fost cumparat de la cine stie ce boutique.

Sticla decorativa (inca nefinalizata):
Tehnica de lucru este aceeasi dar de aceasta data am aplicat pe hartia uni mici decupaje de pe o hartie pentru cadouri. Am incercat sa creez elemente decorative comune pentru mai multe obiecte.


Cesti de portelan (aflate in fazele intermediare de lacuire):
Cescutele noastre de cafea primite cadou de la matusa sotului meu. Erau delicate asa, simple, dar cum m-a patruns si pe mine microbul decoratiilor handmade n-au avut nici o sansa:

Cu tehnica servetelului despre care puteti citi pe larg aici, aici, aici, aici, aici sau aici am decorat o sticla de sarbatoare (sticla ce trebuia sa gazduiasca de sarbatori o crenguta de brad dar n-am reusit sa o finalizez la timp):

Si cu aceeasi tehnica a servetelului am decorat si o banala tava din inox (tot cu motiv de iarna):

Nici tava nu e in faza finala asa ca n-a avut norocul sa suporte nici macara o particica din muntele de prajiturelele gatite de Craciun.
Mai am in lucru ghivecele de flori asa ca o sa revin cu imagini.


 Va pup!
Niko

5 comentarii:

  1. Cat de frumoase sunt toate! Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceste mici opere de arta sunt superbe si emana multa caldura si tandrete.
    Cu tot respectul pentru talentul si sufletul tau frumos.
    Dorina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Anilei!

    Dorina, multumesc! Ma flatezi :))


    La multi ani Serginiu!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină