sâmbătă, ianuarie 15, 2011

Cornuri cu untura

Categoric cele mai pufoase si gustoase cornuri din cate exista. Untura proaspata de porc e ingredientul cheie.
Ne trebuie:
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • ~1+1/2 cana lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • un praf sare
  • 6 linguri cu varf de untura

MDP:
Drojdia se amesteca cu zaharul. Faina se cerne de doua ori. Se aseaza apoi intr-un vas larg si se face in mijlocul ei o gropita in care se adauga: drojdia, ouale, untura, sarea, laptele si untura. Se mesteca la inceput cu o lingura de lemn iar apoi cu mana. Se framanta un aluat elastic si nelipicios.  Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca (pana se incinde cuptorul). Se portioneaza si se formeaza cornuri. Eu le-am umplut cu minunatul gem de prune cu migdale a carui reteta n-am apucat sa v-o arat. Se lasa cornurile la dospit in tava cca 40 minute (ca sa grabim timpul de dospire punem cornurile in cuptorul incins dar cu focul oprit!!!). Dupa ce s-au dospit se ung cu un ou batut bine cu o lingurita de apa si se coc:

Datorita unturii de porc au fost pufoase si in ziua urmatoare.
Niko

5 comentarii:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  2. Vincent, m-am inscris.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela si Iulia nici nu va pot spune cat de bune sunt...

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină