luni, ianuarie 24, 2011

Tortilla de patatas a mi manera :)

Desi sunt la dieta nu ma pot abtine sa nu "sar calul" cand si cand. Astazi va propun cea mai gustoasa dar si consistenta reteta de omleta pregatita de mine intr-o seara in care am cedat senzatiei de foame (are milioane de calorii dar zau ca merita incercata):

  • 5 cartofi
  • 5 oua
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras 
  • sare, piper, ulei (de masline eventual)
MDP:
Cartofii se feliaza si se calesc in ulei impreuna cu ceapa si ardeiul gras (ceapa si ardeiul se taie fasii inguste):

Oale se bat bine cu telul dupa ce au fost asezonate cu sare si piper:

Dupa ce legumele s-au inmuiat se inlatura surplusul de ulei si se adauga ouale:


Se coace omleta pe ambele parti (cu ajutorul unei farfurii se rastoarna omleta si se reaseaza in tigaie). Se serveste cu muraturi pentru ca tot suntem in miezul iernii:

Grozava!
In reteta originala de tortilla de patatas nu se adauga ardei gras iar cartofii se feliaza foarte, foarte subtire. Mie insa imi place mai mult varianta expusa.

Niko

4 comentarii:

  1. Draga Niko ,sotul meu a pus ochii pe reteta ta si am gatit-o si noi. A iesit excelenta. El si-a mai adaugat si niste telemea rasa ( ca sa plesneasca colesterolul).I-a placut si lui Andrei , care mananca pe alese.
    Cu multumirile cuvenite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Numele meu este Adrian si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro . Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/inscrie-blog-gateste-inteligent.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro

    pasiunea de a gati!
    Adrian T

    RăspundețiȘtergere
  3. Dorina, va pupam pe toti!
    La noi colesterolul e "in aer" de mult :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Editura Iona vă invită la un CONCURS
    Cei trei câştigători for primi o carte la alegere şi 30% reducere la un al doilea titlu comandat (dacă doresc).

    Pentru a participa vă aşteptăm pe blogul nostru http://edituraiona.blogspot.com

    Editura Iona a luat chip din dorinţa de a face o trecere lină de la cele ale lumii acesteia la năzuinţele duhului. Conceptul editurii se situează la graniţa dintre tărâmul Dreptei Credinţe şi cel al culturii, încercând să cultive în cititori nu numai o desfătare a sufletului, ci şi să înfăţişeze ochiului omenesc bucuria cărţilor frumoase.

    Editura publică cărţi de teologie ortodoxă, dar şi cărţi pentru copii, încercând să îmbine mesajul creştin-ortodox cu ilustraţii minunate, astfel încât copiii să se simtă atraşi să răsfoiască paginile poveştilor noastre.

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină