miercuri, octombrie 03, 2012

Bulion "la tuci"

...tot din seria conservelor pregatite la curte, in cantitati mari si fierte in tuci.
Ustensile necesare:
-  masina de tocat/separat rosii
-pirostrii
-tuci de fonta (arama)
- linguroi de lemn

Materii prime necesare: 
- rosii de gradina
- sare si zahar (dupa gust)


Mod de preparare:
Se aleg rosiile cele mai mari si mai coapte:
Se spala, se taie cu cutitul in bucati mici si apoi se trec prin masina de tocat:


Sucul rezultat se potriveste de zahar si sare si se pune la fiert in tuci.

Se lasa sa fiarba pana ce ajunge la consistenta dorita:
 Se imbuteliaza apoi in sticle ce se tin invelite in paturi pentru cel putin 24 de ore.
Dupa racire se transfera in pivnita/camara.

(¯`·._.·NIKO·._.·´¯)

2 comentarii:

  1. o reteta ca la carte! felicitari! o adevarata gospodina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu s-a repezit nimeni sa bea? :)Arta genial...si mi-l imaginez in mancare , la iarna...peste sarmalute , de exemplu...:)

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină