joi, octombrie 06, 2011

Gem de prune cu migdale

Se anunta iarna si noi n-am terminat de pregatit conservele... o situatie nemaiintalnita... :))  
Sa ne grabim: 
  • pentru fiecare kg si jumtate prune se adauga 500 g zahar si zeama de la o jumatate de lamaie
  • migdalele se adauga dupa gust (din punctul meu e vedere cu cat sunt mai multe cu atat e mai bine)
Fructele se spala si se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu zaharul si zeama de lamaie:
cand incep sa-si schimbe culoarea se paseaza cu mixerul vertical. Migdalele se macina si ele si se adauga peste fructe. Se continua fierberea pana in momentul in care capata consistenta dorita. Mie imi place gemul mai moale, usor tartinabil, dar fiecare poate proceda dupa cum ii dicteaza inima. Gemul fierbinte se pune in borcane calde care se capacesc si se aseaza cu gura in jos la loc cald (eventual invelite in paturi).

Niko
 

3 comentarii:

  1. Bun si aromat tre sa fie!Nici eu nu am terminat conservele:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Teo, pot spune ca e cea mai fericita combinatie. Merita incercat. Varza ati pus-o la murat? Noi inca nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu nucă am mâncat, soacra mea face așa. Dar ai dreptate, cred că și cu migdale gemul de prune devine nobil...trebuie să încercăm și noi, mersi de idee!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină