duminică, septembrie 04, 2011

Chicken Cordon Bleu

Am fost si eu curioasa sa aflu de ce un snitel umplut se poate numi "panglica albastra". Google m-a luminat (traducerea ii apartine):
Istoria Le Cordon Bleu
Numele Le Cordon Bleu a fost utilizat pentru prima dată în ceea ce priveşte excelenţa culinară din secolul al 16-lea, cand regele Henric al III-a creat unul dintre cele mai importante comenzi în Franţa, Simbolizând acest ordin a fost "L'Ordre du Saint-Esprit". încrucişată a Duhului Sfânt care atârna pe o panglica albastra sau ONU cordon bleu. Datorită naturii prestigiu a acestui Ordin, precum şi sărbătorile decadent însoţesc ceremoniile lor, numele de Le Cordon Bleu a devenit pe deplin recunoscut şi celebrat.
Le Cordon Bleu, ca o şcoală de arte culinare, a fost infiintata la Paris, în 1895 de jurnalistul şi editorul La Cuisinière Cordon Bleu revista, Marthe Distel. La data de 14 ianuarie, 1896, demonstratie de gatit prima care va avea loc pe un aragaz electric a fost pus în scenă de la Le Cordon Bleu într-un efort de a promova lansarea revistei şi şcoală de gătit la Paris. Din acest punct de pe, reputatie internationala de Le Cordon Bleu sa raspandit rapid. Bucătari mare a venit la şcoală pentru a preda elevilor în continuare contribuie la reputaţia de renume mondial al şcolii. Ca urmare, elevii dintr-o varietate de ţări s-au inscris in clase, precum şi personalităţi marcante, inclusiv Julia Child în 1950.
Astazi, Le Cordon Bleu are o prezenţă în peste 20 de tari cu mai mult de 40 de scoli internationale la care au participat 20.000 de studenţi anual.  Studenţii sunt predate de către maestrilor nostri bucatari, dintre care majoritatea provin de la Michelin restaurante sau sunt câştigătorii de concursuri prestigioase şi titluri, cum ar fi Meilleur Ouvrier de France.  Ei trec pe cunoştinţele lor de bucătăria franceză clasice şi moderne tehnici culinare internaţionale pentru studenţii noştri.
sursa
Ati inteles? Cordon bleu este un preparat sofisticat, demn de a fi gatit doar de Chefs. Preparatul original are la baza carnea de vitel. Sunt convinsa ca cere o pregatire aparte si la final are un gust pe masura renumelui, mai ales daca e insotit de un vin frantuzesc vechi.
Dar americanii, in  ritmul vietii lor, au dezvoltat varianta facila cu piept de pui.
Pieptul de pui se transeaza si se aplatizeaza:
pe fiecare bucata de piept de pui se aseaza o felie de sunca (sau prosciutto):

si branza sau cascaval. Pentru ca tot exista atat de multe variante ale acestui preparat am adaugat si eu un element personal la umplutura: ciuperci (calite in prealabil):
Se rasucesc bucatile de pui precum sarmalele si se prind capetele cu scobitori:
Se trec succesiv prin faina,ou batut cu sare si piper iar apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei la foc mediu.

Niko

7 comentarii:

  1. Imi place și îmi vine să mănânc virtual ceea ce ai prezentat:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca este multa lume care sa reziste la o asemenea bunatate....
    Imi ploua in gura numai cand citesc cum ai facut-o !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat... sofisticat sau nu, trebuie sa recunoastem ca-i tare bun. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent,imi place tare mult si varianta ta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. a iubi animalele inseamna a nu le manca :)(referitor la citat)
    http://www.youtube.com/user/Freelea

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină