sâmbătă, februarie 05, 2011

Invitatie la Istanbul

Imi propusesem sa va lansez o invitatie la vals la fiecare inceput de luna. Pentru februarie insa, cu rabat de cateva zile, va propun in extenso o croaziera pe Bosfor (precum Mihail Drumes in romanul omonim).
Istanbul: orasul minune, punte intre doua continente, vechi si modern in acelasi timp, romantic si pitoresc, locul de care eu personal m-am indragostit inainte de a-l cunoaste pe viu.

istanbul - Turkey

İstanbul'un Süsü..

istanbul

kilyos(istanbul)

İstanbul

Hagi Sofia

Sultan Ahmet Camii (Blue  Mosque) at nite

Sarıyer (NorthWest of Bosphourus)

Yeni Camii

Obelisk

Galata Tower

Cihangir Cami

Mega Revma
sursa foto

In 2010 Istanbulul a fost Capitala culturala europeana:

Orasul Bizant data deja de 1000 de ani cand imparatul Constantin cel Mare a decis ca acesta sa devina capitala Imperiului Roman. Sub conducerea acestuia (cand a luat si numele de Constantinopol) s-a dezvoltat, devenind cea mai mare metropola pe care a avut-o lumea apuseana. In anul 1453 orasul a fost cucerit de Mohamed si si-a schimbat din nou denumirea, de data aceasta in Istanbul. Modernizarea Istanbulului se datoreaza fondatorului Republicii Turcia: Mustafa Kemal Atatürk
Cele mai importante repere in Istanbul: Biserica Sfanta Sofia (Hagia Sofia), Moscheea albastra, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Palatul scufundat, Grand Bazaar, Bazarul egiptean. In plus sunt nenumarate muzee si biserici ce merita a fi vizitate. Daca n-ati ales inca o destinatie de vacanta va puteti gandi la Istanbul.

8 comentarii:

  1. Buna Seara!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  2. Extraordinare fotografii...parca ar fi menite sa te ademeneasca...abia astept sa vizitez orasul, din pacate nu am ajuns inca acolo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ati mers la 'Stambul? :-)) Va invidiez! ;))
    Superbe fotografii! Felicitari de excursie!

    RăspundețiȘtergere
  4. exista unele orase cu adevarat binecuvantate! superbe pozele!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani de martisor!!!!! si de primavara!!!!...
    Niko , si eu sunt fana seriale turcesti, mama m-a imbolnavit, asa pasional imi povestea despre actori, eleganta si lux... incat m-am apucat sa vizionez.Am inceput cu un serial mai comedioara "Ginere de import", superb, si "Iubire de argint" si tot asa...acum imi place f mult "Iubire ascunsa" dar are o ora de difuzare cam nasoala, 15.15, deci cam pierd in cursul saptamanii, vad sambata si duminica

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani dragi doamne!

    Din pacate nici eu n-am ajuns inca sa vad Istanbulul dar ma pregatesc :)) desi... sotul meu mi-a spus zilele trecute ca ma duce in port la Severin sa admir pescarusii (mai comod si mai ieftin)

    Mada, poti sa vezi pe net aproape orice serial vrei.

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani dragi doamne!

    Din pacate nici eu n-am ajuns inca sa vad Istanbulul dar ma pregatesc :)) desi... sotul meu mi-a spus zilele trecute ca ma duce in port la Severin sa admir pescarusii (mai comod si mai ieftin)

    Mada, poti sa vezi pe net aproape orice serial vrei.

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină