Ingrediente blat :
- 4 oua
- 1 lingura smantana
- 5 linguri zahar pudra
- 5 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura ulei
- un praf sare
Mod de preparare blat :
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pina devin o crema groasa si deschisa la culoare. Se amesteca apoi in crema smantana, uleiul, faina si praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare si se adauga si ele in crema de galbenusuri. Rezulta o compozitie destul de moale care se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie. Cind hartia se strange pe marginile tavii blatul este gata. Se acopera blatul cu crema si se ruleaza cit e cald.Se acopera apoi cu glazura
Ingrediente pentru crema :
- 125 g martipan
- 100 g unt
Se freaca untul spuma si se inglobeaza apoi in el martipanul.
Ingrediente pentru glazura :
- 2-3 linguri fondant alb
- 2 linguri unt
Fondantul se pune intr-un vas la baie marina pentru a se incalzi si a se lichefia. Apoi se amesteca cu untul si se acopera prajitura .
Trebuie sa ma credeti pe cuvant : este cea mai grozava rulada
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.
✍ Niko