duminică, august 24, 2008

Prajitura FAVORIT

Ingrediente pentru un blat :
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • o lingura rom
  • 6 linguri cu virf faina
  • 100 g nuci macinate
  • coaja rasa de lamaie
Mod de preparare blat :
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu romul, galbenusurile se amesteca cu zaharul, nuca, uleiul, un praf sare , faina si la final albusurile batute. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptor. Daca se doreste o cantitate mai mare de prajitura se coc doua blaturi.
Crema de martipan : Se freaca spuma 100 g martipan cu 125 g unt.
Siropul de portocale : Se amesteca 2 linguri de zahar cu un pahar de apa, se pun pe foc pina se topeste zaharul iar apoi se completeaza cu zeama si coaja de la o portocala.
Glazura : 100 g ciocolata de menaj se topeste pe foc impreuna cu doua linguri de fondant
Frisca : O cantitate de 400 g smantana se bate cu telul pina devine spuma si se indulceste cu zahar pudra dupa gust.
Prajitura se monteaza in felul urmator : Blatul se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza, se taie in doua, pe jumatate din el se aseaza crema si se acopera cu cealalta jumatate. Se taie prajitura patrate si fiecare bucata se acopera cu glazura de ciocolata (calduta). Peste glazura prajiturelele se decoreaza cu frisca.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină