Ingrediente :
- 500 g carne de pui
- 2-3 morcovi
- 2-3 cepe
- 1 pahar lapte acru
- 100 g unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2-3 lingurite faina
- un praf sare
- 1 capatina usturoi
Mod de preparare :
Carnea de pui se pune la fiert in apa rece. Se spumuieste, se lasa sa fiarba pana carnea cade de pe os. Se scote carnea din supa si se dezoseaza. Morcovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, ceapa se toaca fin. Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare (se face un mujdei)
Se pune o cratita pe foc si se pun in ea ingredientele in urmatoarea ordine : untul si uleiul de masline, morcovul si ceapa, carnea de pui (dupa ce ceapa a devenit translucida) si dupa alte citeva minute amestecul se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa scada putin si apoi se aduga laptele batut amestecat cu faina. Dupa ce sosul s-a ingrosat se stinge focul si se "drege" ostropelul cu mujdeiul de usturoi.
Pentru ca sosul e dulceag merge de minune cu muraturi asortate :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.
✍ Niko