vineri, august 29, 2008

Mincare indiano-chinezeasca-olteneasca

Ingrediente :
  • 500 g carne de vita
  • 2 cani orez
  • putin sofran
  • ardei gras
  • 2 ardei foarte iuti
  • 3 cepe mijlocii ca marime
  • 2 catei usturoi
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • sare, piper, coriandru
Carnea se taie in suvite subtiri si se pune la calit in ulei de masline.
Focul trebuie sa fie mare.
Daca aveti o tigaie vietnameza
acum e momentul sa o folositi
Dupa ce carnea se caleste se adauga in tigaie ardeiul gras
si ceapa care au fost taiate julien.
 
Dupa ce si acestea s-au rumenit se adauga peste ele ardeii iuti si cateii de usturoi tocati marunt, sosul de soia si se condimenteaza cu sare, piper si coriandru.
Acum e momentul sa ne ocupam de orez.
Apa se pune la fiert cu un praf sare si putin sofran.
Dupa ce a fiert se adauga tot orezul si se lasa sa fiarba.
Datorita sofranului va avea o culoare galbuie si o aroma placuta.

 
Parerea mea este ca linga o asa mincare merge orice salata dar noi am optat pentru o salata din ardei copti :

 
Orez, ardei copt si minunata tocanita dulce-iute :



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină