In Oltenia primavara sarmalele se fac in foi de stevie. Dar cum noi nu am avut decat foi de vita-de-vie congelate le-am pregatit in felul urmator:
- am fiert orezul (cam 400 g) in multa apa (doar putin clatit in prealabil)
- am calit ceapa (3 bucati) impreuna cu ciupercile si ardeiul gras (cate o mana din fiecare)
- am amestecat cele doua compozitii si am adaugar 1 pahar suc de rosii, am condimentat
- am umplut fiecare foaie de vita (am avut 40 de foi) si am rulat ca la sarmalele obisnuite
- le-am asezat intr-o oala mare si am pregarit un sos din apa in care a fiert orezul, 1 lingurita faina, 1/2 pahar suc de rosii si putina sare
- au fiert foarte repede (cca. 20 de minute)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.
✍ Niko