Ingrediente:
- 1/2 kg prune uscate
- 1 lingurita faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar sau miere
- 2-3 linguri ulei
- un praf piper ...sau tarhon ...sau ce va place in combinatie cu pruna
Prunele se spala in apa calda si se clatesc in mai multe ape reci. Intr-o tigaie se prepara sosul: se caramelizeaza zaharul, se adauga uleiul si apoi faina, se stinge cu putina apa calduta si se condimenteaza. Se adauga peste prunele fierte si se mai lasa pe foc cateva minute. Asta e tot.
Si iata:
Si iata:
eu stiu ca bunica mea punea si ceapa inabusita !!hmmmmm !!!!!!
RăspundețiȘtergereBuna Anonim,
RăspundețiȘtergeream vazut si retete cu ceapa dar eu sincer n-am incercat. Cred ca e gustoasa!
Si bunica punea ceapa inabusita si rantas.Ma bucur ca am descoperit blogul tau ,sunt un mare apasionat de arta culinara moderna si traditionala.
RăspundețiȘtergereBine ai venit Anto!
RăspundețiȘtergeretocmai am facut si eu :D am condimentat cu putina nucsoara, scortisoara si piper.A iesit super buuun!
RăspundețiȘtergere