Ingrediente:
- 250 ml ulei (un pahar)
- 250 g orez (o cana)
- 2 cepe mari
- 2 morcovi potriviti
- 2 ardei grasi
- 4 rosii de marime potrivita
- o legatura de patrunjel verde
- o lingurita de piper boabe
- sare dupa gust
MDP:
Legumele se spala si se curata. Ceapa si ardeiul se taie cubulete iar morcovul se da prin razatoare. Apoi se calesc in uleiul incins circa 5 minute. Se adauga rosiile taiate cubulete si se mai calesc 5 minute. Se pune si orezul si se amesteca, lasandu-se la calit 2-3 minute. Se pune apa cat cuprinde si se lasa la foc mic. Cand orezul este aproape fiert se pun sare si piper boabe. La sfarsi se presara patrunjelul verde taiat marunt.
Reteta este din "Cartea de bucate manastiresti" scrisa de Parintele Dionisie Voinescu si Mihaela Ion - Bucuresti: Andreas Print, 2008
Post binecuvantat!
Mi-ai adus aminte de Cenaclul Flacara.Multumesc din suflet!
RăspundețiȘtergereUn suflet, sgur ca te voi vota. Acum imi fac cont!
RăspundețiȘtergere