Nu va strambati! Mancarea asta face parte din acele terciuri incredibil de gustoase si satioase. A fost prima oara cand am gatit si gustat lintea. Ce sa va zic? M-a coplesit. E mult mai gustoasa decat inrudita mazare si in plus este foarte nutritiva, usor digerabila, bogata in fibre, etc... Despre continutul si proprietatile ei puteti citi aici iar reteta care m-a ghidat la in bucatarie este aici.
Am lasat lintea la inmuiat peste noapte. Am pus-o la fiert impreuna cu cartofi taiati cuburi:
Separat am calit usor ceapa impreuna cu morcov ras si ardei gras tocat marunt, am stins cu zeama in care a fiert lintea.
Am fiert orezul separat. Le-am amestecat apoi pe toate pentru a-si imprumuta aromele si am lasat mancarea sa mai scada. Am dres-o cu marar, putina sare si foarte putin piper.
Pentru o mancarica de post arata bestial de apetisant si banuiesc ca si mirosul este delicios!:)
RăspundețiȘtergereDepinde de linte daca se lasa la inmuiat. Eu am luat linte rosie care a fiert inaintea zarzavatului.
RăspundețiȘtergereBuna papita ta, mai ales ca mie imi place lintea...
RăspundețiȘtergere@Ana-Maria,
RăspundețiȘtergeremultumesc! Bun venit din noua "casa"!
Mihaela,
RăspundețiȘtergerelinte rosie n-am mancat. E mai gustoasa decat cea verde?
Daniela,
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru vizita si comentariu.
Te pup,
Lintea rosie se face mai "terci" decat cea verde. La gust mi se pare mai buna cea verde pentru ca nu se terciueste. Dar trebuie incercata si cea rosie.
RăspundețiȘtergere@Mihaela, o s-o incerc si eu. Multumesc!
RăspundețiȘtergereHm, n-am mancat linte pana acum dar daca ma mai innebuniti voi mult cu mancaruri din astea, zau de nu atac si eu "problema". :)))))))))))))))))))
RăspundețiȘtergereNu am inteles niciodata daca lintea este fasole sau nu.
RăspundețiȘtergere