Iertare pentru cei care tin post! Promit ca de maine postez doar retete cu legume insa pentru ca v-am aratat friptura de miel pregatita de sotul meu drag o sa va arat si piureul de cartofi pe care la noi in casa doar el il pregateste.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- un praf sare
- 1/4 pachet unt
- o cana lapte
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb.
se paseaza bine
Intre timp laptele se pune la foc (Sfat: nu adaugati niciodata laptele rece pentru ca va innegri cartofii)
Pregatiti friptura (noi facem destul de des pirjoale):
adaugati peste cartofi untul:
amestecati si dupa ce untul a fost inglobat de cartofi se poate adauga laptele (treptat):
vasul cu piure se pune pe foc pentru cateva minute, timp in care se mesteca bine:
Se serveste cu fripurici sau chiftelute din legume si cu salata de varza murata (preferata mea).
Delicios!
RăspundețiȘtergerearata bine... ai încercat să pui putin usturoi taiat marunt la fiert împreună cu cartofii şi în laptele si untul cu care amesteci 2 linguri de hrean? te asigur ca e delicios.
RăspundețiȘtergereMononoke,
RăspundețiȘtergerechiar asa!
@denisa,
RăspundețiȘtergereimi place piureul usturoi verde. Cu hrean n-am incercat dar cred ca e delicios.
Te pup,