Oltenii mei iuti dar frumosi la suflet de generatii intregi admira soarele tomnatec si asteapta Craciunul postind cu ce au adunat prin camara. De exemplu: foi de hrean, ciuperci, ceapa, ardei gras, suc de rosii, orez si ceva "oloi".
➣Foile de hrean (oparite si congelate din vara) se lasa la loc caldut sa se "desfaca"
➣Ceapa se taie julien si se caleste impreuna cu ardeiul gras tocat + ciupercutele. Dupa ce s-au inmuiat se adauga orezul si 1-2 cesti apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce orezul a inflorit se adauga 1 cana suc de rosii si se condimenteaza tocanita rezultata (eu am adaugat doar sare)
➣Se formeaza sarmalute in felul clasic. Se spune ca oltenii sunt exagerati in toate si ca atare sarmalele lor sunt foarte mari (fata de minusculele sarmalute moldovenesti de ex.). Ale mele in mod sigur au fost foarte mari pentru ca am folosit cate doua foi de hrean pentru fiecare sarma
Cantitatile aproximative:
- 2 cepe potrivite
- 2 ardei grasi
- 1 pahar ulei
- 1 +1/2 ceasca orez
- 500 g ciuperci
- sare, piper, paprica
- 1 cana suc de rosii
- 40 foi de hrean sau 20 frunze vita-de-vie
Ooooo,Doamne!Ce deliciu culinar la tine!
RăspundețiȘtergereSarmalute cu foi de hrean inca nu am mancat pana in prezent,insa am eu o banuiala ca sunt ca si cele in foi de vita!:)
Ma tot gindeam si nu imi puteam aduce aminte cum arata frunzele de hrean.. Nu stiam ca pot fi folosite! Un Advent minunat! Cami
RăspundețiȘtergereAna, sunt mult mai bune!!!! Mai aromate si mai moi. La noi se fac si cu foi de stevie sau loboda. Trebuie sa incerci!
RăspundețiȘtergereCami,
multumesc asemenea. Trebuie sa iti spun ca am devorat fotografiile tale de vacanta. Asta imi doresc eu mult de tot pentru perioada urmatoare: o Toyota si o vacanta in Asia (ordinea e aleatorie).
Va pup,