vineri, septembrie 04, 2009

Vitel cu dragavei

Mincare asta are ceea ce lipseste tocanitelor de iarna. Textura ei, gustul, mirosul, toate astea se pot regasi in mincare doar primavara.
Ingrediente :
  • 1/2 kg carne de vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 4 cepe
  • doua miini de dragavei
  • ulei pentru prajit
  • marar proaspat
Mod de preparare :
Carnea se taie bucati potrivite si se pune la prajit intr-un tuci. Cind carnea e bine prajita se condimenteaza cu sare, piper, coriandru macinat si rozmarin maruntit. Cartofii si morcovii se taie cuburi si se adauga peste carne. Se acopera vasul si se lasa sa se inabuse. Dragaveiul se spala si se taie si el. Se pune intr-un vas cu apa fiarta. Ceapa se caleste separat pina ce devine aurie si se adauga peste ea dragaveiul oparit. Se lasa amestecul sa se caleasca impreuna si apoi se adauga peste carne. Se mai adauga peste carne zeama in care s-a oparit dragaveiul si se lasa sa fiarba bine totul. Se pune in final mararul tocat marunt :



(reteta postata in primavara lui 2008)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină